Eget webhotell och egen domän

Genom åren har många frågat och vi har hjälpt ett flertal att sätta upp eget webhotell med egen – eller flera egna – domäner.

Det är ju lite ballt att ha adressen minegensida.se både på hemsida och egna mailadresser, eller hur?
Så här kommer en kort beskrivning och rekommendationer till de i vårt tycke bästa och mest prisvärda tjänsterna.

Webhotell rekommenterar vi Manufrog, en svensk firma vi har använt oss av sedan runt 2004 och inte ångrat en stund (efter att ha provat en del andra).

Du kan enkelt välja bland ett 20-tal olika blogg/hemsidesprogram, webbutiker, fotogallerier, forum m.m. m.m. att installera med hjälp av Cpanel som ingår i webhotellet (totalt över 100 program). Med några klick är det installerat!

Du kan ha fem tilläggsdomnäner, obegränsat med antal mailadresser (det är bara trafiken som gäller, vilket är vettigt) och databaser, webmail m.m.

De är otroligt billiga och till skillnad från vissa danska alternativ (t.ex. “one”) så anges fasta (väldigt generösa) gränser på exempel storlek och månadstrafik.

De som anger att du har “oändlig” trafik ska du passa dig för då det finns otaliga exempel på att när en sida blir populär så stänger de helt enkelt kranen. Än värre blir det om det är utländska företag då svensk konsumentlagstiftning inte gäller…

Supporten är väldigt bra och uppetider redovisar de öppet via tredjepart, vilket inte är helt vanligt.

Så är du privatperson, ett band, eller har mindre till medelstor firma och inte nödvändigtvis behöver en samtalssupport på sekunden är det här du ska beställa!

Du behöver också registrera ett domännamn (själva “minegensida.se”).

Här rekommenderar vi Loopia på grund av det lägre priset och lite större sortiment på toppdomäner.

Hittar man den domän man vill ha och inte är extremt priskänsligt så kan man ju njuta av bekvämligheten att skaffa även den hos Manufrog.

Vill man ha en väldigt enkel administration av sitt webhotell (och inte lika mycket att välja på, vilket ibland också kan vara en fördel) och är villig att betala mer, rekommenderar vi Loopia även för webhotellet.

Några sidor vi hjälpt till att skapa:

Commuterpop – perfekt pendlarpop – gratis!

Out Of Focus – mer gratis musik, svart humor eller svart? pop på svenska och engelska

Tettapaj – Sveriges bästa tårtbakerska – och en massa andra recept

Visbystugan – hyr centralt i Visby

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *